9 Aralık 2012 Pazar

Bafa Gölü ve Heraklia yürüyüşü

 2000 yıldan fazla bir süre önce Heraklia bir liman kentiymiş,  zamanla Büyük Menderes nehrinin taşıdığı alivyonlarla denizle bağlantısı kesilmiş göle dönüşmüş. Günümüzde Bafa Gölü olarak biliyoruz.

 Antik kentin üzerinde yaşam Kapıkırı köyünde devam ediyor. Yürüyüş parkurumuz buradan başlıyor...

 Yürüyüş boyunca  kayaların kendine özgü şekilleri başka bir gezegene düşmüşüz duygusu veriyor, rüzgar bir heyketraş gibi çalışmış...


 2-3 saat yürüyüşten sonra Yediler Manastırı'nı görüyoruz, itiraf edeyim iyice yaklaşmadan ben göremedim. İlk hristiyanlar bu manastırları genellikle saklanmak ve korunmak amacıyla yaptıkları için çok iyi kamufle edilmiş.


 Yürüyüş yolu üzerinde bir kaya oyuğunda çizilmiş fresklere rastlıyoruz.


Daha ileride 10.000 yıl önce yapılmış kaya resimleri ve el izleri varmış ama onları göremedik, vakit geç olmuştu ve geri dönüş yolu uzundu. Buraların ilk sakinleriyle tanışmayı bir başka yürüyüşe bırakıyoruz...
Umarım Bafa Gölü ve içindekileri bir dahaki yürüyüşümüzde daha temiz ve sağlıklı buluruz, binlerce yıl öncesinden bize miras kaldığı gibi...

5 yorum:

  1. Çok güzel görseller ve ilginç bilgiler; paylaşım için kendi adıma çok teşekkür ederim.
    İyi bir hafta dileklerimle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yorumunuz için teşekkürler,
      ben de iyi haftalar diliyorum, sevgiler...

      Sil
  2. Bafa Golu... Umarim gelcek kusaklara miras olarak kalabilir, Ne yazik ki, 1980 sonrasi cok hor goruldu ve kirletildi.

    Resimler cok guzel, yuruyus icin guzel bir gun secmissiniz. Bu arada profil resmine takildim. Pati ile kustunuz de kiskandirmak icin baska bir kedi mi kullaniyorsunuz, yoksa sizin kizin arkadarn dorunusu boyle kara mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bütün kaynakları kirletip tükettikten sonra bakalım gelecek kuşaklara ne kalacak... Bir kızılderili atasözünde dediği gibi " dünya bize atalarımızdan miras kalmadı, çocuklarımızdan ödünç aldık "

      Patişimle hiç küser miyiz, onun arkadan görünüşü...Yanına da bir yumak kondurdum ki benim ipliklerimi rahat bıraksın :)

      Sil
  3. :D aslinda Pati epey bi avantajli. Dr Jaykle ve Mr Hyde gibi. Evde 2 kedi var sanki.

    Grafik tasarimi keyifli olmus resmin.

    Miras konusunda tarihin en berbat nesline ait olmak kendi icinde ayri bir utanc. Dunya savaslari sirasinda bile cevreye bizim nesilden daha az zarar vermisti.

    YanıtlaSil